სიახლეები
აგროჰაბის რძის წარმოების სიახლე - ულაქტოზო ხაჭო
2022-11-17

ულაქტოზო ხაჭო გადის შემდეგ ტექნოლოგიურ პროცესს.

საწყისს ეტაპზე რძე ნორმალიზდება, ემატება ფერმენტი ლაქტაზა, რის შედეგადაც რძის შაქრის- ლაქტოზას მოლეკულა გადადის გლუკოზა და გალაქტოზას მდგომარეობაში. შემდეგ ხდება  რძის თერმული დამუშავება, გაციება  და ემატება რძემჟავა ბაქტერიები, რომლებიც იგივენაირად ქმნიან რძემჟავა გემოს და კონსისტენციას. გლუკოზა ბევრად ტკბილი ნახშირწყალია, შესაბამისად ის ულაქტოზო რძის პროდუქტს ანიჭებს დამატებით სიტკბოს. საბოლოო პროდუქტი შეიცავს ნახშირწყლებს გლუკოზა და გალაქტოზას სახით.



სხვა სიახლეები
ახალი ცენტრალიზებული საწარმო ავჭალაში
აგროჰაბის ცენტრალიზებული წარმოებათანამედროვე მანქანა-დანადგარებითა და ლაბორატორიებითაა აღჭურვილი.
აგროჰაბი საბურთალოზე
საბურთალოზე პირველი ნატურალური პროდუქტების ჰიპერმარკეტ აგროჰაბის ფილიალი გაიხსნა.
აგროჰაბის ბისტრო გლოვოზე
აგროჰაბის ჯანსაღი პროდუქტებისგან დამზადებული მზა საკვები